LTE Luonnetesti

Susirajan lappalaiset järjestää Elokuussa luonnetestin.

HUOM! enää puuttuu muutama maksu muistattehan että pelkkä puhelin ilmoittautuminen ei takaa paikkaa testissä. Odottelemme Kesäkuun vielä maksuja sitten varalle tulijalle avautuu paikka! !

KOE ON TÄYNNÄ.

Koepäivät ja ajat:  4.8.2018 09:00 - 5.8.2018 17:00
:  Lea Kilpeläinen  ja Tapio Knuutinen
:  Virpi Klemetti  
:  60.00€  ( Lappalaiskoirat os. maksu 30,-, muut rodut 60,-  )

:
Lappalaiskoirat ilmoittautuminen puhelimitse 4 - 8.6.2018 klo. 16.00-18.00, 
Muut rodut, 11 - 15.6.2018 klo. 17.00-18.00.

Paikkoja ei varailla ennakkoon vaan huomaathan soitto ajat.
Soittaessa ilmoitat oman nimesi ja päivä toiveesi. Tämän jälkeen maksat osallistumis maksun ja siitä toimitetaan kuitti minulle susirajan@live.fi  s.postiin jonka jälkeen saat tunnukset joilla menet Virkku.net palveluun ja ilmoitat koirasi luonnetestiin.

HUOM! kuitin toimittaminen pakollinen / virkkuun ilmoittautuminen, muutoin ilmoittautuminen ei ole vielä virallinen! Maksathan os. maksun hetimmiten soiton jälkeen.

testi näkyy osoitteessa Virkku.net kokonaisuudessaan: https://www.virkku.net/index.cfm?template=search.cfm&type=testit

 Mitä on luonnetesti?

Luonnetesti on koiran luonteen virallinen testaus ja siten se on ainutkertainen ja vain tietyin edellytyksin uusittavissa.Se ei ole koe eikä kilpailu. Vaikka lopputulos on pisteytetty, on tärkeämpää katsoa lomakkeesta se, mitä koirasta kerrotaan. Testin loppupistemäärä on merkitsevä vain, jos testi on rodulle valionarvon edellytys tai jos se on vähemmän kuin +75 pistettä, jolloin testin saa uusia.
Testi mittaa toimintakykyä uhan alla (kelkka, puolustushyökkäys ja terävyys) ja hämärässä huoneessa ilman uhkaa. Sillä saadaan myös arvokasta tietoa temperamentista ja keskittymiskyvystä, hermorakenteesta, luoksepäästävyydestä ja kovuudesta/pehmeydestä sekä laukauksien sietämisestä. Myös koiran taipumuksesta reagoida asioihin aggressiolla saadaan informaatiota. Luonnetta voidaan ajatella joukkona erilaisia ominaisuuksia ja pistelaskusysteemissä on ajateltu, että jos koiralla jollain osa-alueella on puutteita (esim. pehmeys), sitä voi kompensoida jollain toisella puolella (esim. hyvällä taistelutahdolla), mikä auttaa koiraa eteenpäin hankaluuksista huolimatta.
Liiallinen temperamentti tekee koirasta säheltäjän, joka kuormittaa hermostoa ja hidastaa oppimista, ideaali käyttökoira on vilkas eli havainnoi asioita nopeasti, keskittyy oleelliseen ja sopeutuu tilanteisiin helposti. Seurakoiralle on tärkeää, että koira on tasapainoinen ominaisuuksiltaan. Tasapainoinen, pienellä määrällä kaikkia ominaisuuksia varustettu seurakoira on iloinen ystävä, joka turvaa mielellään laumaansa ja viihtyy sen parissa. Harrastuskoiralta voidaan kuitenkin odottaa enemmän luonteen vahvuutta ja silloin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvät hermot, toimintakyky ja tasapainossa oleva vilkkausaste eli temperamentti.
Lisää Luonnetestistä:  https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/luonnetesti


TERVETULOA!